Biografie

October Moon... is een muzikaal duo dat een grote diversiteit aan rocknummers in een akoestisch jasje steekt. Na het uiteenvallen van de symfonische rockband Eleven’s Eve besluiten zangeres Josien Obers en gitarist Henry Meeuws in oktober 2014 de handen ineen te slaan. Verbonden door hun gezamenlijke liefde voor melodieuze rock klassiekers, kiezen zij ervoor een nieuw muzikaal pad in te slaan. Een pad dat dwars door hun muzikale rockhart gaat, van Kansas tot Anouk, van Alannah Miles tot Dream Theater. October Moon schuwt het melancholische niet. Op geheel eigen muzikale wijze brengen Henry en Josien hun liefde voor muziek over op hun publiek. Door de songs in hun kleinste vorm uit te voeren, weten zij steeds de gevoelige snaar te raken. En door het warme stemgeluid van Josien en het sprankelende gitaarspel van Henry is hun repertoire is dan ook toegankelijk voor een brede doelgroep en leent zich uitstekend voor verschillende gelegenheden. 
Josien ObersJosien

 

Komend uit een muzikaal nest, was haar jeugd gevuld met (klassieke) muziek. Josien speelde piano en hobo en  zong daarnaast de hele dag door, soms tot ergernis van haar omgeving. De eerste ervaringen met performen, waren echter pas nadat  Josien in 1994 een bijdrage leverde aan  de cd’s “Across the Water” en in 1997 “Somersault” van de Britse Neo-progband Jadis. De liefde voor zingen en performen was aangewakkerd en bij de feest/coverband “Caboose” uit Utrecht ontwikkelde Josien zich verder tot veelzijdig zangeres. Naast enkele projecten als  “Deurne Zingt Mee” en de “Royal Music Night” is Josien onderdeel van feestband “PD the Next”.  Korte tijd zong Josien Backing Vocals bij Eleven’s Eve, die hun eigen nummers helaas maar beperkt ten gehore konden brengen.  Haar liefde voor Classic- en Symfonische Rock vindt nu echter eindelijk weer zijn plek samen met Henry Meeuws bij October Moon. Soms rockend, maar vaak klein en breekbaar brengen Henry en Josien een ode aan hun muzikale roots.

Henry Meeuws
 

Naast zijn gezinsleven en zijn ‘regular job’ is Henry een muzikant in hart en nieren. Hij begon op zijn 13e met klassiek gitaarlessen. Al gauw werd hij geboeid door de elektrische gitaar en liet hij zich steeds meer inspireren door de rockmuziek. Via verschillende bandjes deed hij ervaring op als rockgitarist en ontwikkelde zo zijn eigen stijl, waarbij de liefde voor de akoestische gitaar hem steeds nabij bleef. Rond 1998 verliet hij het bandleven en ging zich meer richten op zijn eigen studio, waar hij zelf cd’s opnam met klassieke gitaarnummers en ook verschillende demo’s produceerde. Intussen verlegde Henry zijn muzikale grenzen door te gaan drummen en zichzelf toetsen te leren spelen. Dat laatste leidde tot kriebels om het bandgevoel weer terug te krijgen en al snel werd hij vaste toetsenist en componist bij de symfonische rockband Casual Silence waarmee hij maar liefst 4 albums uit bracht. Daarnaast bleef hij actief in zijn studio en produceerde onder de naam van zijn soloproject ‘Medea’ maar liefst 4 rockopera’s: ‘Individual Unique’ (2002) , ‘Room XVII’ (2005), 'Northern Light' (2017) en 'A Fate Symphony' (2019). Na 11 jaar als toetsenist te hebben gespeeld vervolgde hij zijn muzikale pad toch weer als gitarist, nu van de symfonische rockband Eleven’s Eve. Halverwege 2014, zocht hij de intiemere sfeer van de akoestische gitaar weer op en vormde hij samen met Josien het muzikale duo October Moon. En daarin weet hij zijn roots uit de rockmuziek op ludieke wijze te combineren met zijn klassieke gitaarspel.